PUHELIN 0207 497 380
EtusivuMatkavakuutusvertailu vuonna 2018

Matkavakuutusvertailu vuonna 2018

Yhteistyössä VertaaEnsin.fi kanssa. Jos tarvitset lainaa matkaa varten, käy tekemässä puolueeton vertailu sivuillamme.

Tarvitsenko matkalle vakuutuksen? Mitä jos jotain sattuu? Onko ehdoissa eroja? Mistä parhaan vakuutuksen löytää?

Matkavakuutus on tuote, joka herättää paljon ajatuksia ja kysymyksiä. Käymme tässä artikkelissa läpi yleisimpiä näkökulmia, ja annamme vinkkejä vakuutuksen valintaan.

 

Ennen matkaa kannattaa varmistaa, että matkavakuutus on kunnossa. Vakuutuksia vertailemalla voit myös säästää rahaa.

Mitä vakuutus korvaa?

Lyhyesti sanottuna; sinut, matkasi ja tavarasi. Matkavakuutus on yhdistelmävakuutus, joka voi sisältää matkustajavakuutuksen, matkatavaravakuutuksen, matkavastuu- ja matkaoikeusturvavakuutuksen.

Yleisin matkavakuutuksen korvaustapahtuma on sairastuminen tai loukkaantuminen matkalla, jolloin hoitokulusi korvataan ilman ylärajaa. Miksi ilman ylärajaa? Koska toisin kuin Suomessa tai monissa Euroopan maissa, muualla sairaalahoito voi olla erittäin kallista. Tyypillisesti esimerkiksi Yhdysvalloissa yksi sairaalavuorokausi voi maksaa tuhansia euroja, ja jopa ambulanssikyydistä joutuu maksamaan suolaisesti. Äärimmäisissä tilanteissa potilas saatetaan lennättää ambulanssilennolla kotimaahan, ja tällöin puhutaan yleensä kymmenistä tuhansista euroista. Nämä kulut kuuluvat matkavakuutuksen piiriin.

Myös matkustajan mukana kuljettamat tavarat kuuluvat usein vakuutuksen piiriin. Tavaroiden korvattavuuden kohdalla on usein yläraja, esimerkiksi vertailussamme vakuutukset korvaavat  matkatavarat tuhanteen euroon asti. Mukaanotettavat tavarat kannattaakin arvioida tarkasti, ja miettiä mikä summa olisi riittävä jos menettäisi kaiken mukanaolevan. Matkatavaravakuutukseen kuuluu myös matkavastuu- ja oikeusturvavakuutus, ja nämä korvaavat jos aiheutat ulkopuoliselle korvattavaa vahinkoa, tai jos tarvitset oikeudellista apua.

Edellisten lisäksi matkavakuutus yleisesti korvaa myös matkan peruuntumisen tai keskeytymisen. Jos esimerkiksi sairastumisen tai onnettomuuden vuoksi et pääse matkalle, yleensä matkan hinta korvataan takaisin.

Miten korvausta haetaan ja mitä ei korvata?

Korvauksen hakeminen tapahtuu nykypäivänä lähes kaikilla yhtiöillä netin kautta. Riippuen vakuutustapahtumasta, voi olla että joudut ensin itse maksamaan mahdolliset kulut, ja hakemaan niitä jälkikäteen vakuutusyhtiöltä. Tämän vuoksi kuitit kannattaakin säästää, hyvä tapa on ottaa niistä puhelimella kuva varmistukseksi. Isoimmilla yhtiöillä on monesti sopimuksia kansainvälisten sairaaloiden kanssa, joten jos joudut ulkomailla sairaalaan, lasku menee todennäköisesti suoraan vakuutusyhtiöllesi.

Kannattaa muistaa, että monilla yhtiöillä on korvauskäytännöissään erilaisia rajoituksia. Vakuutusyhtiö voi evätä korvauksen jos asiakas on esimerkiksi huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena, tai syyllistyy rikokseen. Monesti myös matkatavaran häviäminen on tapahtuma, jota ei korvata. Tämän vuoksi on hyvä tutustua vakuutusehtoihin, vaikka se saattaakin tuntua tylsältä puuhalta. On tärkeää ymmärtää mitä ostaa.

Vertaila matkavakuutusten hintoja ja säästä vakuutuksissa

Matkalle on mukava lähteä, kun vakuutusasiat ovat kunnossa.

Esimerkkivertailu suomalaisista vakuutusyhtiöistä vuonna 2018

Matkavakuutusten vertailussamme on käytetty esimerkkinä 30-vuotiasta miestä, joka haluaa jatkuvan vuosivakuutuksen maksimissaan 90 päivän matkalle.

Vertailun matkavakuutus on siis yhden henkilön jatkuva vakuutus ulkomaille, johon sisältyvät hoitokulut ilman ylärajaa. Matkatavarat tuhanteen euroon asti kuuluvat hintaan. Vakuutukseen ei ole liitetty yhtiöiden tarjoamia lisäturvia, esimerkiksi vaarallisia urheilulajeja. Keskittämisetuja ei myöskään ole huomioitu. Hinnat on tarkistettu elokuussa 2018.

Yhtiö Matkatavarat Hoitokulut Hinta
Lähitapiola 1000€ asti Ilman ylärajaa 146,29 €
If Vakuutus 1000€ asti Ilman ylärajaa 127,15€
Pohjola 1000€ asti Ilman ylärajaa 126,24€
Fennia 1000€ asti Ilman ylärajaa 128,51€
Turva 1000€ asti Ilman ylärajaa 191,05€

Vertailusta huomataan, että vaikka kyse on samansisältöisestä vakuutuksesta, hintaeroa syntyy. Jo lyhyen tarkastelun perusteella huomataan, että vertailu kannattaa.

Entä luottokorttien tai matkatoimistojen vakuutukset?

Monet luottokorttiyhtiöt ja matkatoimistot myyvät myös vakuutuksia matkojen varalle. Joskus matkavakuutuksia mainostetaan jopa ilmaiseksi jos hankit tietyn kortin tai matkanjärjestäjän matkan. Mutta onko kyseessä aina samanlainen vakuutus?

Eri palveluntarjoajien vakuutukset voivat olla oikein hyviä vaihtoehtoja, mutta ehtoihin kannattaa tutustua. Vakuutus on kuitenkin luottamukseen perustuva tuote, ja usein hankinnasta hyötyy vasta silloin kun vahinko sattuu. Tämän vuoksi kannattaa pohtia, haluaako esimerkiksi asiakaspalvelua omalla äidinkielellään, vai hyväksyykö kansainvälisten yhtiöiden kirjavat käytännöt. On hyvä myös muistaa, että Suomessa kuluttajaa suojaa aina kuluttajansuojalaki ja usein yhtiöillä on samanlaiset korvauskäytännöt.

Seuraavaan taulukkoon on koottu Suomessa myönnettävien luottokorttiyhtiöiden vakuutukset. On tärkeää muistaa, että korttivakuutus on yleensä voimassa vain kun matka on maksettu kokonaan tai osittain kyseisellä kortilla

Yhtiö Vakuutus voimassa kun kortilla maksettu vähintään Hoitokulut Matkan max. pituus Kortin vuosimaksu
Aktia Gold Kaikki kulut Max. 200 000€ 45 päivää 48 €
American Express Gold 75% matkakuluista Ei ylärajaa 120 päivää 170 €
Bank Norwegian Visa 50% matkakuluista Ei ylärajaa 90 päivää 0€
Diners Club Classic Kaikki kulut Ei ylärajaa 60 päivää 65€
Danske Bank Finnair Plus 75% matkakuluista Ei ylärajaa 90 päivää 60€
Handelsbanken Gold 50% matkakuluista Max. 30 000€ 90 päivää 50€
Nordea Gold 75% matkakuluista Ei ylärajaa 90 päivää 75€
Säästöpankki Visa Gold Aina voimassa Ei ylärajaa 90 päivää 75€
POP Pankki Visa Gold Aina voimassa Ei ylärajaa 90 päivää 75€
Ålandsbanken Mastercard Aina voimassa Ei ylärajaa 90 päivää 100€

 

Lähteet:

If.fi
Turva.fi
Pohjola.fi
Lahitapiola.fi
Fennia.fi
Fine.fi

© Easyloma All Rights Reserved | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress