PUHELIN 0207 497 380
EtusivuTOP5 nähtävyydet Costa del Solilla

TOP5 nähtävyydet Costa del Solilla

Caminito del Rey – Kuninkaanpolku

Reitti, jota on aiemmin pidetty maailman vaarallisimpana vaellusreittinä on taas auki. Nyt uudistettuna reitti on toki täysin turvallinen, mutta kulkee uskomattomissa maisemissa ja henkeäsalpaavissa korkeuksissa vuoren rinteillä.

Matkan varrella on nähtävissä monin paikoin myös vanhaa polkua ja on helppo uskoa että reitti todella on ollut vaarallinen.

Keväällä 2015 uudelleen avattu reitti on nyt melko helppokulkuinen eikä vaadi erityisiä taitoja tai välineitä. Ainoastaan lainakypärän joka kuuluu sisäänpääsylipun hintaan. Reitti kulkee Guadalhorce joen reunustoilla ja välillä ylikin. Jalkojen alla suoraa pudotusta on pahimmillaan tai parhaimmillaan jopa 100 metriä.

Reitin kokonaispituus on noin seitsemän kilometriä ja sen jaksaa kulkea suuremmin pysähtelemättä. ”Lyhyydestään” huolimatta polku kulkee kolmen kunnan eli Áloran, Antequeran ja Ardalesin alueilla. Maisema on yllättävänkin vehreä vaikka kulkeminen tapahtuu kallion seinämillä. Alhaalla välillä pilkahtava järvi ja ylhäällä liitelevät kotkat ovat hieno yhdistelmä.

Caminito del Reylle on helppo suunnistaa koko Costa del Solin alueelta kun asettaa navigaattoriin paikaksi El Chorron ja loppumatkasta seuraa opasteita. Ajomatkaa esim. Fuengirolasta on hieman yli 80 kilometriä. Paikalle pääsee myös junalla Malagasta El Chorron asemalle.

Reitti on nykyisin erittäin suosittu joten kannattaa varata paikkansa vaelluksella hyvissä ajoin etukäteen. Sen voi tehdä esim. osoitteessa www.caminitodelrey.info/en/


Gibraltar

Gibraltar on yksi etelä-Espanjan suosituimpia retkikohteita, vaikkakaan se ei Espanjaa olekaan vaan alue kuuluu Britannialle. Se sijaitsee Pyreneiden niemimaaneteläosassa Espanjan rannikolla Gibraltarinsalmessa, strategisesti tärkeällä paikalla. Gibraltarinsalmi on Atlantin ja Välimeren välissä, ja se erottaa toisistaan Euroopan ja Afrikan.

Gibraltarin noin 33 000 ihmistä asuvat 6,5 neliökilometrin alueella josta suurin osa on vieläpä luonnonsuojelualuetta jolle rakentaminen ei ole mahdollista. Kuitenkin Gibraltarilla on oma lentokenttä ja suuri satama. Välit Espanjaan on hyvä pitää kunnossa, sillä Gibraltarissa ei harjoiteta maanviljelystä, eikä siellä ole omia pohjavesivarantoja tai merkittäviä energianlähteitä.

Malagasta matkaa Gibraltarille kertyy n. 140 kilometriä ja reitin nopeuteen vaikuttaa valitseeko maksullisen vai maksuttoman tien. Rajamuodollisuudetkin ottavat aikansa ja mm. passit tarkistetaan. Toisinaan rajalla on jonoja.

Gibraltarille on helpoin mennä vuokra-autolla tai järjestetyllä retkellä. Kohteessa näkee Englannin pienoiskoossa ja monet leimalliset asiat, kuten punaiset puhelinkopit ovat näkyvästi esillä katukuvassa. Liikenne on kuitenkin oikeanpuoleinen kuten Espanjassakin.

Yleisin nähtävyys on nousta 426 metriä korkealle Gibraltarinvuorelle, jota kutsutaan nimellä Rock. Vuori on kalkkikiveä ja sen sisällä on lukuisia luolia lähinnä sotilaskäyttöön, mutta joihinkin pääsee sisälle myös turistit. Huippu on nykyisin luonnonsuojelualuetta ja siellä asuu Euroopan ainoa villinä elävä apinalaji, magotti. Huipulle pääsee autokyydillä tai kabiinihissillä. Maisema on varsin vaikuttava ja samalla silmäyksellä näet sekä Välimeren että Atlantin, Euroopan ja Afrikan, Britannian ja Espanjan.

Magottien kanssa on syytä olla varovainen, sillä ne ovat varsin rohkeita ja ihmisiä pelkäämättömiä. Retkieväät katoavat hetkessä käsistä joten ruokailut kannatta hoitaa mieluummin alhaalla kaupungissa.

Gibraltarilla ehtii hyvin käydä päiväretkellä kaikista Costa del Solin lomakohteista ja käynti on varmasti ikimuistoinen.


Ronda

Ronda on kaupunki Espanjan Andalusiassa Málagan maakunnassa. Tässä monella tavalla omaleimaisessa kaupungissa on noin 35 000 asukasta ja yllättävää kyllä, kaupunki kasvaa varsin nopeasti. Ronda on yksi seudun valkoisista kylistä, mutta paremmin kuin valkoisuudesta se on tunnettu kaupungin halkaisevasta 120 metriä syvästä El Tajo –rotkosta jonka yli on rakennettu 1700-luvulla Puente Nuevo -silta.

Ronda on siis rakennettu korkealle Serranía de Rondan vuoristoon. Rotkon pohjalla virtaa Guadalevínjoki. Ällistyttävän maiseman lisäksi kaupungilla on hieno ja pitkä historia.

Vanhasta kaupungista, La Ciudadista, löytyy valtaosa Rondan nähtävyyksistä. Kirkkoja ja museoita on runsaasti ja kuitenkin kaupunki elää myös vahvasti nykyaikaa. Arkkitehtuuri on periespanjalaista mutta siinä on myös omaleimaisuutta johtuen mm. huikeista korkeuseroista.

Retkeä suunnitellessa on hyvä huomioida, että 750 metrin korkeudessa sijaitseva kaupunki on kesällä tavattoman kuuma ja talvisin taas voi olla hyvinkin kylmää. Kaupunkiin on helppo suunnistaa omalla autolla vaikka vuoristotie on kyllä välillä varsin mutkainen. Kohteeseen tehdään myös järjestettyjä retkiä Costa del Solin rannikkokaupungeista.

Katso 360-video Rondasta

Katso video Rondasta


Malagan kaupunki

Useimmat saapuvat Costa del Solille Malagan lentokentän kautta. Lentokenttä ei kuitenkaan todellakaan ole ainoa mitä Malagalla on tarjottavana matkailijalle. Tämä Euroopan eteläisin miljoonakaupunki on Costa del Solin keskus ja koko Andalusiassakin hyvin merkittävä. Kaupungilla on myös historiallista painoarvoa enemmän kuin usein ymmärretäänkään.

Vielä tänäkin päivänä näkyvä merkki pitkästä historiasta on mm. Alcazaban linnoitus joka on peräisin Maurien aikakaudelta. Muita keskeisiä nähtävyyksiä ovat Malagan katedraali, Picasso –museo sekä Gibralfaron linnoitus.

Tämän päivän elämää löytyy erityisesti Malagan kuuluisalta kävelykadulta. Katutaiteilijat, kahvilat, vaatekaupat ja plazat vievät hetkessä matkailijan syvälle kiehtovaan espanjalaiseen kaupunkielämään.

Malagan kasvot ovat kuitenkin niin monipuoliset, että parempi on lukemisen sijaan tutustua kaupunkiin paikanpäällä. Välttämättä reittiä ei tarvitse etukäteen suunnitella vaan voi antaa vain ihmisvirran viedä.

Kaupunki on erittäin helposti saavutettavissa rannikon lomakaupungeista. Omaa autoa kätevämpi vaihtoehto on monesti juna. Sillä pääsee Malagaan niin Fuengirolasta, Benalmadenasta kuin Torremolinoksesta ja olet kerralla keskellä kaupungin sykettä ilman parkkiongelmaa. Junamatka Fuengirolasta kestää n. 40 minuuttia ja maksaa n. 4EUR/hlö/suunta.


Rio Chillar – Nerja

Jos haluat kokea Espanjalaista luontoa todella läheltä, kannattaa kokeilla jokivaellusta Rio Chillarilla.

Tämä on paikka joka ei vielä ole suurten massojen kohde. Rio Chillar laskee välimereen ja kulkee loppupäässä Nerjan kaupungin läpi. Turisteja on alueella sen verran huomioitu, että alueella on parkkipaikka sekä wc:t. Sen sijaan opastus kohteeseen on oikeastaan olematon, joten paikalle löytää lähinnä navigaattorin avulla.

Jokivaelluksen hyvänä puolena on, että sitä voi kävellä ylävirtaan sen verran kuin jaksaa. Nälkää tahtoo kasvaa syödessä sillä jokiuoma kapenee koko ajan, vedenvirtaus hieman voimistuu ja maisema muuttuu hetki hetkeltä hienommaksi. Välillä joessa on pieniä altaita sekä vesiputouksia joissa voi lämpimänä päivänä vilvoitella koko vartaloa.

Käveleminen tapahtuu enimmäkseen vedessä, joten parhaat kengät kannattaa jättää kotiin. Jos haluaa nähdä parhaimmat vesiputoukset, tulee kävelyä n. 4,5 km suuntaansa. Kohteeseen ei ole pääsymaksua ja täällä retkeily tapahtuu omatoimisesti ja omalla vastuulla. Sateella ja sateiden jälkeen joen virtaus voi voimistua vaarallisen voimakkaaksi, joten silloin ei joelle kannatta missään tapauksessa suunnata.

Rio Chillarin lähtöpisteelle on Malagasta n. 60 kilometriä. Kohteeseen voi navigoida seuraavan karttalinkin avulla: https://goo.gl/maps/2ncoSH6b3Et


Kiinnostuitko? Varaa matkasi Oulusta Costa del Solille – Malagaan nyt ja ihastu listan kohteisiin omin silmin!

© Easyloma All Rights Reserved | Travel Theme by: D5 Creation | Powered by: WordPress